Dizajnerske ure za popestritev vašega doma

Izbera ure za dom ni enostavna, saj se zavedamo, da to ni več samo pomoč pri spremljanju časa, ampak ima pomembno vlogo tudi pri oblikovanju notranjega prostora, v katerem bivamo. Pri izbiri je potrebno upoštevati več dejavnikov, od lokacije ure, do dizajna, pa tudi od namembnosti prostora, v katerem bomo uro uporabljali:

Lokacija ure

Definitivno je prva stvar, na katero morate pomisliti, kje v prostoru želite uro obesiti na steno ali drugo podlago. Izbira modela je v veliki meri odvisna od tega, v kateri prostor želite uro umestiti. Na primer, elegantna stenska ura bo videti dobro v majni prijetni spalnici. Za prostorno dnevno sobo ali jedilnico pa so bolj primerni modeli z bolj dizajnersko, morda nenavadno obliko, ki s tem netipičnim izgledom učinkovito dopolnjujejo notranjost.

Oblika in dizajn ure

Ure so pomemben dodatek v prostoru. Izdelane so lahko v istem slogu kot zasnova vašega prostora ali pa se popolnoma razlikujejo od nje in se hkrati krasno zlijejo z okolico. Ne bojte se eksperimentirati s stili. Na koncu je vse odvisno od vašega okusa in sloga notranjih prostorov v vaši hiši.

Vrste ur

Dandanes ima skoraj vsak gospodinjski aparat vgrajeno uro. Pa vendar dizajnerske ure dajejo notranjosti edinstven čar, eleganco in udobje. Najpogostejša vrsta ure, ki se uporablja v domačih prostorih, je stenska ura. Zaradi raznolikosti modelov so primerne za kateri koli prostor v hiši ali stanovanju.

Ure za dnevno sobo

Izbira ur za dnevno sobo je odvisna od velikosti prostora in želja lastnikov. Univerzalna možnost je velika stenska ura. Modeli teh ur so lahko klasični - v preprostem lesenem okvirju, v obliki nenavadne slike ali futuristični - brez številk sploh.

Ure za spalnico

Ura v spalnici ne sme pritegniti posebne pozornosti, glasno odkljukati in nas motiti med počitkom ali spanjem. Idealna izbira je tiha stenska ura s preprostim dizajnom ali v obliki slike, ki se bo lepo zlila s prostorom.

Kuhinjske stenske ure in ure za jedilnico

Ljudje so marsikdaj prepričanja, da stenska ura v kuhinji ni potrebna, pa vendar bo lepo popestrila vaše "gole" stene, posebej, če je izdelana v zanimivem "kuhinjskem" slogu. Lahko je ura z lepim gastronomskim vzorcem, nenavadnih oblik z rokami iz jedilnega pribora ali v obliki kuhinjskih aparatov, na primer čajnika.

Ura za pisarno

Za svojo pisarno lahko izberete moderno in tehnološko ali v vintage retro slogu - ne glede na to, kakšno uro boste izbrali, bo le-ta vedno odraz vašega značaja.

Ure za otroško sobo

Otroške ure bodo koristne tako staršem kot tudi otrokom. Ko otrok odrašča, z veseljem opazuje, kako se premikajo kazalci na uri in se kasneje uči koliko je ura. Kakšno uro boste izbrali, je odvisno od vas. Starši bi morali razmišljati tudi o oblikovanju ur: otroci imajo po navadi radi modele z živimi risbami in najljubšimi risanimi junaki.

Predlagajte nam svoj dizajn in z veseljem ustrežemo vašim željam, ter ustvarimo uro po vaših željah.